Vigtige informationer for ejere af solcelleanlæg

Udvidelse af solcelleanlæg, tilføjelse af batterianlæg, ejerskifte, afmelding, og udskiftning af komponenter. Find her den vigtigste information som ejer af et solcelleanlæg.

Mand med elektriske bølger i lilla farver

Muligheder for udvidelse

Du har mulighed for at udvide dit solanlæg senere. Det kan du gøre ved at tilføje et batterianlæg eller eventuelt et ekstra solanlæg.

Det er dog vigtigt, at din elinstallatør efterser dette, og at elinstallatøren oplyser det til N1.


Vær opmærksom på, at det ikke er lovligt at tilslutte flere paneler til dit solanlæg uden at oplyse dette.

Planer om ændringer

Har du planer om at ændre dit eksisterende anlæg, så er det en god idé at læse Energistyrelsens vejledning.

Læs Energistyrelsens vejledning her

Få svar på dine spørgsmål her

Kan jeg udvide mit solcelleanlæg med flere paneler?
Ja, du har mulighed for at udvide dit solcelleanlæg med flere paneler. Det skal dog bemærkes, at det ikke er lovligt at tilslutte flere paneler til dit solcelleanlæg uden at oplyse dette. Sørg for, at din elinstallatør efterser udvidelsen og oplyser det til N1.
Kan jeg tilføje et batteri senere til min installation?
Ja, du kan tilføje et batterianlæg til dit solcelleanlæg senere. Det er dog vigtigt, at din elinstallatør efterser dette og oplyser det til N1.
Hvordan afmelder jeg mit solcelleanlæg?
Ønsker du at afmelde dit anlæg, skal du kontakte en elinstallatør, som vil indberette afmeldingen til os, og herefter afmeldinger vi til Stamdataregisteret.
Hvordan udskifter jeg defekte eller mangelfulde komponenter i mit solcelleanlæg?
Det er muligt at udskifte defekte eller mangelfulde komponenter (fx inverter eller solpanel) i forbindelse med løbende vedligehold og reparation. Du skal blot sikre dig, at det nye panel eller den nye inverter er af præcis samme mærke/type som den oprindelige, eller at der udskiftes med en teknisk tilsvarende model. Du bedes sikre dig, at den nye inverter fremgår af Positivlisten fra Green Power Denmark. Som anlægsejer skal du sikre dig, at den udskiftning, du foretager, ikke medfører, at den oprindelige installerede og godkendte effekt forøges. Sker der væsentlige ændringer på dit anlæg og den godkendte effekt, vil Energistyrelsen højst sandsynligt træffe afgørelsen om, at anlægget falder ud af den oprindelige godkendte ordning.
Hvad skal jeg gøre, hvis mit solcelleanlæg eller min husstandsvindmølle skifter ejer?
Når et solcelleanlæg eller en husstandsvindmølle skifter ejer, eller når der ændres forbruger af anlægget/husstandsvindmøllen, skal der meldes ejerskifte til Energistyrelsen. Den nye ejer eller forbruger skal oplyse, om der ønskes nettoafregning af anlægget. Du kan læse mere om reglerne for ejerskifte på linket herunder.
Hvad skal jeg gøre ved køb eller salg af en ejendom med et solcelleanlæg eller en husstandsvindmølle?
Energistyrelsen har ansvaret for at registrere elproducerende VE-anlæg (som solceller og vindmøller) og deres ejere i Stamdataregisteret. Derfor skal den nye ejer udfylde og indsende en ejerskifteblanket til Energistyrelsen, som du finder under nyttige links på denne side. Bemærk, at det kun er muligt at registrere én ejer af et anlæg i Energistyrelsens Stamdataregister, selvom der kan være flere ejere af ejendommen. Eventuelle udbetalinger sker via NemKonto, så det er vigtigt, at kun én ejer registreres. Den ejer, der indsender blanketten, skal stemme overens med den ejer, der fremgår af Tingbogen. Når du køber eller sælger en ejendom med et solcelleanlæg eller en husstandsvindmølle, skal du huske at anmelde ejerskiftet til Energistyrelsen.